Mida del text        |       | Mapa web   
Idioma: Català | Castellano | English | Français

Patrimoni Arquitectònic Modern


Ampliar en una finestra emergent Sindicat
Can Cortès
Ampliar en una finestra emergent Can Cortès
Palau-Solità i Plegamans.

Palau-Solità i Plegamans, està format històricament per dues parròquies diferents, una és la de Palau-Solità i l’altra la de Plegamans. La localitat ha estat habitada des de temps immemorials, en tenim testimoni per les restes arqueològiques trobades del Paleolític i del Neolític; destrals, burins i puntes de fletxa entre d'altres. Sobretot en diferents indrets de les serres, llocs elevats des d'on devien tenir una bona visió de la plana que els devia donar seguretat i a més poder guaitar els animals per baixar a caçar-los. Tot i això el testimoni més important l’ha deixat l’home més modern, ho demostren els diferents edificis i els personatges que hi han deixat la seva petjada.Què veurem:

Actual Església Parroquial de Sant Genís: Edifici modern d’una nau amb absis. Consagrada l’any 1946, obra de l’arquitecte Puig Boada. Destaquen les pintures noucentistes de Jaume Busquets, els vitralls obrats a la casa Oriach de Barcelona i el mosaic de Grau Garriga. El campanar, el baptisteri i la porxada són posteriors.

Sindicat: Fundat l’any 1921, acollint-se a la Llei de Sindicats Agrícoles de Catalunya de 1906. De planta rectangular amb façana i finestres d’estil noucentista.

Casa Folch: Casa d’estiueig d’estil noucentista, formada per un cos principal de dos pisos i una torre adossada de tres plantes. Fou propietat de l’escriptor Josep M.. Folch i Torres. En destaquen els jardins d’estil mediterrani.

Les Escoles velles: Edifici racional que creà l’any 1934 Josep M.. Sert, tenint en compte les necessitats d’espais amples, bona ventilació i màxima il·luminació que començaven a implantar-se a Catalunya. Restaurat i ampliat el 2004.

El recorregut:

El recorregut és circular i discorre integrament pel nucli urbà del poble. S’inicia a la plaça de l’Onze de Setembre, darrere l’Ajuntament Agafem el camí Reial fins el carrer de Barcelona, i tombem i agafem el carrer d’Anselm Calvé fins trobar el Sindicat, cantonada amb el carrer de l’Estació. Continuem per Anselm Clavé fins la Carrerada i anem a l’esquerra fins l’Avinguda Catalunya. Agafem el carrer de Sant Lluís i a la dreta fins el carrer Castell. Desfem el camí fins l’avinguda de Catalunya i continuem a l’esquerra fins el carrer de Can Cortès. Continuem pel camí Reial en direcció al centre del poble. A la cantonada amb la Carrerada girem a la dreta fins que trobem les Escoles Velles. Creuem la Carrerada fins la plaça de la Sardana i a la dreta, agafem el carrer de Mossèn Cinto Verdaguer fins el carrer de Padró, i a l’esquerra veurem la plaça de l’Ajuntament.

Trobareu informació específica per fer una visita autoguiada d'aquest itinerari als expositors de la Xarxa d'informació comarcal del Consorci de Turisme i als equipaments municipals de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

Recursos relacionatsRecursos turístics
Casa FolchEsglèsia parroquial de Sant GenísSindicatEscoles Velles
Consorci de Turisme del Vallès Occidental
Carretera N-150, Km 15 | 08227 - Terrassa | Tel. 93 727 35 34
Telèfon 93 864 80 56 Ajuntament de Palau-solità i Plegamans