Mida del text        |       | Mapa web   
Idioma: Català | Castellano | English | Français

Els restaurants de Cuina Vallès celebren les II Jornades Gastronòmiques del Tomàquet Montgrí amb l’objectiu de recuperar el sabor del tomàquet

Presentació tomàquet Montgrí
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 17.07.12
La varietat de tomàquet Montgrí, seleccionada per sabor, arriba als plats dels 12 restaurants de Cuina Vallès del 16 al 28 de juliol

Des d’avui i fins el dissabte 28 de juliol es celebren les II Jornades Gastronòmiques del Tomàquet Montgrí. Unes jornades on el sabor del tomàquet serà el protagonista dels plats dels 12 restaurants que formen part del col·lectiu Cuina Vallès, els quals es podrà tastar el tomàquet Montgrí amanit amb tota la imaginació dels seus cuiners.

Aquesta tarda s’han presentat les jornades al Restaurant Can Feu de Sabadell, on han arribat més de 140 quilos de tomàquet Montgrí que abastiran els diferents establiments del col·lectiu. En la presentació hi ha assistit el president de Cuina Vallès, Carles Calsina, així com altres cuiners i cuineres del col·lectiu; el regidor de Sostenibilitat i Gestió d'Ecosistemes de l’Ajuntament de Sabadell, Ricard Estrada; la presidenta del Consorci de Turisme, Olga Olivé; representants de la Fundació Miquel Agustí i productors de la varietat Tomàquet Montgrí.

Amb aquestes jornades, impulsades per la Fundació Miquel Agustí, Cuina Vallès i el Consorci de Turisme del Vallès Occidental, es vol aportar noves eines per impulsar el producte de proximitat i de qualitat, recuperant unes varietats que destaquen per la seva delicadesa i que permeten retrobar els bons sabors d’abans.

Tal com explica el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Sabadell, Ricard Estrada, “amb jornades com aquestes el que estem fent és impulsar l’economia del sector agrari, que es transforma en productes del sector terciari, donant valor a explotacions agràries periurbanes”. Per la presidenta del Consorci de Turisme, Olga Olivé, “tot plegat és el resultat d’un treball conjunt entre la Fundació, els productors i els cuiners, per avançar per recuperar i valoritzar els productes agraris de proximitat i qualitat”. Olivé també ha destacat que “des del Consorci seguirem donant suport al teixit empresarial vinculat a aquest sector, dirigint també esforços a la xarxa de petits productors”.

Consorci de Turisme del Vallès Occidental
Carretera N-150, Km 15 | 08227 - Terrassa | Tel. 93 727 35 34